Apple представи официално новата серия мобилни устройства iPhone 12, които са с OLED екрани и поддържат 5G мрежи. Серията включва четири модела: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Всички устройства грабват вниманието с обновен дизайн - плоска метална рамка на мястото на заоблената в досегашните модели и се предлагат в цветове - черен, бял, червен, зелен и син.
iPhone 12 & iPhone 12 mini

Базовите модели в серията iPhone 12 mini и iPhone 12 са с нов A14 Bionic чип. От Apple твърдят, че той е 50% по-бърз от водещите чипове на пазара. Смартфоните разполагат и с ново стъклено покритие Ceramic Shield, което според производителите e цели 4 пъти по-здраво от това на iPhone 11. Двата модела се предлагат в няколко версии с 64GB, 128GB и 256GB вградена памет.
На гърба на устройствата е разположена двойна камера с два сензора по 12МР всеки, които поддържат нощен режим на снимане и могат да заснемат HDR видео с Dolby Vision. Друга новост е функцията MagSafe, която прави безжичното зареждане още по-бързо и позволява лесно поставяне на калъфче или аксесоари чрез магнит. Аксесоари за новите смартфони от серията iPhone 12 са вече налични във Fonax.bg


iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max
Професионалните варианти на iPhone 12 имат същите визуални промени и подобрения. Основните разлики спрямо другите два по-бюджетни модела от серията са по-големите екрани (6.1 и 6.7 инча), по-добрите камери и мястото за съхранение - 128 GB, 256 GB и 512 GB.
Камерите при iPhone 12 Pro и Pro Max разполагат с три 12МР сензора, LIDAR сензор към основната камера за ускорeно и по-точно фокусиране при намалена осветеност и подобрения на възможностите за употреба с добавена реалност. Налична е система Sensor Shift OIS за оптична стабилизация и благодарение на изцяло новата Apple ProRAW технология, с iPhone 12 Pro и Pro Max е възможно да се правят и обработват снимки в RAW формат.