Източници на корейското издание “The Elec“ разкриват, че новите модели iPhone 14 Pro ще имат единствено малък отвор за селфи камерата на мястото на сегашното голямо изрязване. Тази промяна е желана от голяма част потребители на iPhone, тъй като черната лента в горната част на дисплея е дразнеща за тях. Подобен дизайн се използва от повечето производители на смартфони с Android вече няколко години.

А какво ще се случи с говорителя и системата за 3D сканиране на лицето (Face ID)?

На този въпрос все още няма точен отговор, но се предполага, че говорителя ще бъде изместен над дисплея, а Face ID ще бъде интегрирана под него.

Камера и дисплей на новите модели iPhone 14 Pro


По-достъпните два смартфона на Apple (iPhone 14 mini и iPhone 14) най-вероятно ще запазят стария изрязан дисплей, но се носят слухове, че тези две устройства ще бъдат с 6.1" и 6.7" екрани (същите по размер като на Pro моделите). Ще остане ли iPhone 14 mini - "mini'? Очаква се да разберем през септември 2022г.

Не отдавна се появи и информация, че компанията е тесвала технологията за пръстови отпечатъци под дисплея. Тази функционалност е също доста желана от потребителите на iPhone, тъй като компанията премахна Touch ID при новите си устройства след iPhone 8, 8 Plus и SE (2020), но към момента не се очаква да бъде добавена към серията iPhone 14.

Вижте още разкрития и предположения за iPhone 14 в това видео от "ZONEofTech":