Apple представи официално новата серия мобилни устройства iPhone 12, които са с OLED екрани и поддържат 5G мрежи. Серията включва четири модела: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Всички устройства грабват вниманието с обновен дизайн - плоска метална рамка на мястото на заоблената в досегашните модели и се предлагат в цветове - черен, бял, червен, зелен и син.


Серия мобилни устройства iPhone 12


iPhone 12 & iPhone 12 mini

Базовите модели в серията iPhone 12 mini и iPhone 12 са с нов A14 Bionic чип. От Apple твърдят, че той е 50% по-бърз от водещите чипове на пазара. Смартфоните разполагат и с ново стъклено покритие Ceramic Shield, което според производителите e цели 4 пъти по-здраво от това на iPhone 11. Двата модела се предлагат в няколко версии с 64GB, 128GB и 256GB вградена памет.


Размери на базовите модели в серията iPhone 12 mini и iPhone 12


На гърба на устройствата е разположена двойна камера с два сензора по 12МР всеки, които поддържат нощен режим на снимане и могат да заснемат HDR видео с Dolby Vision. Друга новост е функцията MagSafe, която прави безжичното зареждане още по-бързо и позволява лесно поставяне на калъфче или аксесоари чрез магнит. Аксесоари за новите смартфони от серията iPhone 12 са вече налични във Fonax.bg


Аксесоари за новите смартфони от серията iPhone 12iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max
Професионалните варианти на iPhone 12 имат същите визуални промени и подобрения. Основните разлики спрямо другите два по-бюджетни модела от серията са по-големите екрани (6.1 и 6.7 инча), по-добрите камери и мястото за съхранение - 128 GB, 256 GB и 512 GB.

iPhone 12 камера


Камерите при iPhone 12 Pro и Pro Max разполагат с три 12МР сензора, LIDAR сензор към основната камера за ускорeно и по-точно фокусиране при намалена осветеност и подобрения на възможностите за употреба с добавена реалност. Налична е система Sensor Shift OIS за оптична стабилизация и благодарение на изцяло новата Apple ProRAW технология, с iPhone 12 Pro и Pro Max е възможно да се правят и обработват снимки в RAW формат.