Искаш да смениш старите слушалки и вече имаш нужда от нови, модерни и качествени, но се чувстваш объркан, защото изборът е труден, а моделите - безброй. Не се притеснявай. Ние сме тук, за да ти помогнем с избора на нови слушалки с микрофон за телефон спрямо целите, за които ще ги използваш. 

На пазара се предлагат много модели слушалки на различни марки и производители, а откриването на подходящия модел би било изключително трудно без предварително проучване. Трябва да знаеш точно какво искаш и какво търсиш, за да го намериш.  Твърде възможно е,  да платиш прекалено висока сума за слушалки, които не си заслужават и не са това, от което имаш нужда. 

Ако се затрудняваш и не знаеш какви слушалки да избереш - безжични слушалки, слушалки за музика, слушалки с микрофон или пък за спорт, то остани с нас до края на статията. Ще разбереш какви видове слушалки се предлагат и кои са техните предимства и недостатъци. По този начин ще можеш да направиш информиран и правилен избор, когато преминеш към покупка.

Основни видове слушалки  

За да направиш правилен избор, е важно да си предварително запознат с видовете слушалки, които се предлагат на пазара. По този начин ще можеш да избереш модел, който ще ти бъде удобен, ще ти върши добра работа и ще ти харесва. 

В тази част на статията ще ти представим основните видове слушалки, както и техните предимства и възможни недостатъци. Ще разгледаме видовете слушалки, спрямо дизайна и функциите, които предлагат. 

На първо място е важно да си наясно дали търсиш  слушалки с кабел, т.е. жични слушалки, или безжични слушалки. Слушалките с кабел са класически вид, доста често срещани и използвани. Те са подходящи както за разговори, така и за слушане на музика. Недостатъкът при тях е, че кабелът може да е неудобен и да се запита, когато носиш слушалките в джоба на якето или в чантата си. 

Безжичните слушалки, или така наречените блутут слушалки, са сравнително нов вид, но бързо набраха голяма популярност особено сред младите хора. Те са изключително удобни и практични, подходящи са за разговори и слушане на музика, докато извършваш разнообразни физически дейности. 

Недостатък при тях е, че, ако не внимаваш и не ги пазиш, може много лесно да ги загубиш. Друг възможен недостатък е батерията. При жичните слушалки можеш да слушаш без всякакви притеснения, но при блутут слушалките не е така, защото те се захранват  и зависят от батерия. При по-малките модели слушалки капацитетът на батерията не е голям. Това може да бъде ограничаващо, защото трябва винаги да се съобразяваш с батерията и да носиш зарядно или преносима батерия

Слушалки тип In-Ear от Fonax

Слушалки тип In-Ear 

Тези слушалки са малки и компактни. Обикновено се предлагат като аксесоар към новозакупения телефон и са сложени в комплекта със зарядното. Те са много удобни и леки и можеш да ги носиш навсякъде със себе си. 

Подходящи са и за спортни слушалки, тъй като могат да се сложат в джоба и да слушаш музика, докато бягаш навън или тренираш във фитнеса. Изолират отлично външните шумове, влизайки плътно в ушния канал. Това позволява да се насладиш напълно на музиката или подкаста, без да се разсейваш. 

Поради факта, че са малки и практични, слушалките нямат толкова мощни и качествени драйвери и съответно говорители. Затова звукът не е най-силната страна на този вид слушалки. Също така, ако избереш модел с кабел, могат много лесно да се оплетат, особено ако ги носиш в джоба си или в чантата. 

Слушалки тип On-Ear 

Toзи вид слушалки се състои от диадема и наушници. Диадемата може да се регулира, спрямо големината на главата и да се носи и зад врата. Наушниците стоят на ухото, без да го покриват напълно, но плътно прилепват към ушната мида. 

Въпреки че не са толкова малки и леки като слушалките тип „тапи”, този модел също е доста  лесен и удобен за употреба.  Слушалките са подходящи за хора,  които държат на добро качество на звука, но не искат прекалено голям и обемист аксесоар. Може да се каже, че това са слушалки за музика, тъй като имат доста по-големи говорители и, разбира се, по-високо качество на звука. 

Като недостатък можем да отбележим, че не са толкова удобни за носене и тъй като не покриват изцяло ушната мида, нямат най-добрата шумоизолация. 

Слушалки тип Over-Ear 

Слушалките тип Over-Ear обхващат напълно ушната мида и отлично изолират външните шумове. Най-големи са от всички останали видове и в зависимост от модела имат по-качествен звук. Познати са като геймърски слушалки и имат голям капацитет батерия. Слушалките са удобни и създават усещане за комфорт. При повечето модели наушниците са изработени с мемори пяна и изкуствена  кожа или велур, а това допринася много за приятното усещане при носене. 

За недостатък се смята размерът им. Тъй като са доста големи и обемисти заемат повече място и не можеш просто да ги сложиш в джоба или чантата. Не е за пренебрегване и фактът, че се предлагат на значително по-високи цени от останалите видове. 

Слушалки тип Over-Ear от Fonax


За какво ще използваш слушалките 

Когато избираш слушалки, е много важно да знаеш за какво ще ги използваш. Ако търсиш гейминг слушалки, е добра идея да разгледаш по-големите модели, които са шумоизолиращи, имат високо качество на звука и са с висока аудио резолюция. Имай предвид, че тези слушалки са по-скъпи от обикновените модели, но за сметка на това ще имаш качествен аксесоар спрямо целите, за които ще го използваш. 

Ако търсиш слушалки за музика, също трябва да се преориентираш към по-качествени и скъпи модели. Хубаво е да изолират добре външните шумове, за да се насладиш на музиката и качеството на звука. 

Безжичните слушалки  с микрофон за телефон са подходящи за разговори и ежедневно ползване. Моделите тип „тапи” са много удобни и практични за използване и пренасяне. Можеш да ги вземеш навсякъде със себе си и винаги да ти бъдат под ръка, ако ти потрябват.

Повечето модели слушалки с микрофон имат и бутони, с които да приемаш или отхвърляш обаждания. Също така, има и бутони за звука - да го усилваш или намаляш. Този вид слушалки за разговори са много удобни и доста честно използвани от хора, за които е важно да разговарят спокойно, докато шофират или извършват друга физическа дейност. 

В случай, че си спортист и си търсиш спортни слушалки, отново ще ти бъде необходим практичен и удобен модел. В зависимост от личните ти предпочитания можеш да си избереш слушалки с блутут или жични слушалки. Не забравяй, че трябва да ти бъде комфортно, докато спортуваш. 

Качествен аксесоар за твоя телефон

Слушалките за телефон са аксесоар, който ще ползваш дълго време и за определени цели. Затова е много важно да избереш качествен продукт, от който да останеш доволен.

На сайта на Fonax ще откриеш най-различни слушалки за телефон. Предлагаме слушалки с микрофон, блутут слушалки, гейминг слушалки, както и спортни слушалки. Имаш цялата свобода да избираш спрямо своите лични предпочитания и нужди.

Целта на статията беше да ти помогнем в избора на качествен аксесоар за твоя телефон. Представихме ти основните видове слушалки, техните предимства и възможни недостатъци. Знаейки тези неща, ще можеш да направиш правилен и информиран избор и ще закупиш подходящите слушалки. Също така, не забравяй, че е важно да предпазиш своя мобилен телефон. Сложи му кейс и протектор, за да бъдеш спокоен, а защитата на смартфона ти - сигурна.