В свят, в който технологичните изобретения преобразиха начина ни на живот, мобилните устройства се превръщат във все по-важна част от ежедневието ни. 

Смартфоните ни са първото нещо към което посягаме, когато искаме да проверим профилите си в социални мрежи, да се обадим на някого, и дори, за да видим колко е часът. За да ни служат дълго време обаче, е нужно да се погрижим за тях. Сигурни сме, че и на теб ти се е случвало да изпуснеш телефона си. Чувството, което изпитваш вдигайки го от земята и оглеждайки за поражения не е никак приятно. Не е нужно да го изпитваш отново - кейсовете и протекторите за екрани са лесно достъпни и ефективни решения.

Вече сме ти разказвали подробно какви са плюсовете и минусите на различните протектори за телефон, затова в следващите редове ще обърнем по-специално внимание на кейсовете. Какви са предимствата на най-разпространените силиконови кейсове, защо да заложиш на пластмасов кейс, и дори ще си поговорим за кожените калъфи за телефони - златната класика. Освен това ще ти разкажем за модерните и иновативни решения, като екологичните кейсове за телефони и какво ги отличава от всички останали. 

Иновации в материалите за кейсове

Мобилните телефони се развиват с огромни темпове, което изисква и кейсовете за тях да се подобряват и да предпазват по-качествено. Затова нека обърнем внимание на иновациите при материалите за кейсове, които се използват днес. 

Силиконови кейсове

Силиконовите кейсове са изключително популярен избор сред собствениците на смартфони, заради техните уникални свойства. Този вид кейсове се изработват от силикон, което ги прави меки и гъвкави, и идеални за защита на мобилните устройства. 

Плюсове:

 • Силиконовите кейсове са много гъвкави и еластични, което ги прави устойчиви на удари и падания, предпазвайки смартфона ти от повреди при случайни инциденти. Ако търсиш удароустойчив кейс, силиконовите са подходящ избор.

 • Силиконовите кейсове са изключително леки и тънки, което не увеличава излишно обема на смартфона. Те предоставят идеалното решение за онези, които предпочитат по-компактни и дискретни кейсове.

 • Този тип кейсове се отличават с изключително лесно поставяне и сваляне. Това ги прави удобни за смяна или почистване без излишни усилия.

Минуси:

 • Привличат прах и мръсотия: Този тип кейсове могат да привличат прах и мръсотия, което ще изисква редовно почистване от твоя страна.

 • Загуба на форма: С течение на времето, силиконовите кейсове могат да загубят формата си и да станат по-разтегнати, което ще доведе до нужда от тяхната подмяна.

Екологични кейсове

Екологичните кейсове представляват иновация в света на аксесоарите за смартфони, които не само предпазват твоето устройство, но и допринасят за опазване на околната среда. Този новаторски тип кейсове, като тези предлагани от Bioio, се отличават със:

 • Биоразградими материали: Иновативните кейсове на Bioio се отличават с техния екологичен подход. Те са направени от шест прости съставки, които са напълно биоразградими. Тези материали не съдържат токсини и не замърсяват околната среда.

 • Минималистичен дизайн: Екологичните кейсове впечатляват с минималистичен и стилен дизайн. Техните чисти линии съчетават функционалност с мека текстура, предоставяйки ти аксесоар, който не само е модерен, но и стилен.

 • Издръжлив материал: Използваният материал в екологичните кейсове е издръжлив и осигурява отлична защита за твоя смартфон. Те предпазват устройството ти от надрасквания и абсорбират паданията, което им отрежда заслужено място в категорията “удароустойчив кейс”.

 • Съвместимост: Екологичните кейсове са съвместими с различни модели смартфони, като iPhone 11 Pro, така че лесно можеш да си избереш кейс, подходящ за твоя смартфон.

Класически решения в материалите за кейсове

Класически решения в материалите за кейсове


Класическите решения в материалите за кейсове за телефони също имат своето място в света на аксесоарите за мобилни устройства. Нека разгледаме два от най-популярните класически варианта, използвани за кейсове за телефони: пластмасов кейс и кожен калъф за телефон.

Пластмасови кейсове

Пластмасовите кейсове са сред най-разпространените класически решения за защита на смартфоните. Те се изработват от здрава и твърда пластмаса, която предоставя надеждна защита от механични повреди. Пластмасовите кейсове обикновено предпазват както гърба, така и страните на телефона, което ги подрежда до останалите варианти за удароустойчив кейс.

Плюсове:

 • Издръжливост и защита: Пластмасовите кейсове осигуряват отлична защита срещу удари, надрасквания и изпускания, предпазвайки смартфона от повреди. Изработени са от здрав TPU материал, който предпазва гърба и външните ръбове. Този материал осигурява надеждна защита за мобилното устройство от удари и счупвания, без да пречи на неговата функционалност.

 • Подходящи за всякакви условия: Те са подходящи както за ежедневна употреба, така и за по-екстремни условия, където смартфонът се излага на по-голям риск. Силно замърсени или влажни повърхности не са проблем за кейсовете от пластмаса.

 • Разнообразие от дизайни: Пластмасовите кейсове се предлагат в различни цветове и стилове, което ти позволява да избереш кейс, отговарящ на твоя вкус. Дори нещо повече, можеш да избереш персонализиран дизайн, който ние ще отпечатаме за теб. Разбира се, с безкомпромисно принт качество и на страхотни цени. Поръчката става лесно, а доставката е бърза и надеждна.

Минуси:

 • По-тежки и по-обемни: В сравнение с някои по-леки варианти като силиконовите кейсове, пластмасовите обикновено увеличават размера и теглото на телефона ти.

 • Ограничена гъвкавост: Те не се адаптират толкова добре към формата на телефона, както някои други материали.  

Кожени калъфи за телефони

Кожените калъфи за телефони са класически и стилни аксесоари, които предоставят елегантна защита. Те се изработват от различни видове истинска или изкуствена кожа.

Плюсове:

 • Елегантен дизайн: Кожените калъфи придават луксозен и стилен вид на смартфона.

Минуси:

 • По-висока цена: Кожените калъфи за телефони обикновено са по-скъпи в сравнение с другите материали за кейсове.

 • По-ограничена защита: Въпреки че предпазват от надрасквания и прах, те могат да предложат по-слаба защита срещу удари в сравнение със силиконовите и пластмасови кейсове.

Изборът на кейс за телефон не опира само до функционалност, той също така изразява твоята индивидуалност и стил. В зависимост от личните ти предпочитания, можеш да избереш силиконов кейс, който осигурява издръжливост и удобство при ползване, или пластмасов кейс, с който да защитиш телефона си. A с персонализиран дизайн имаш възможност да покажеш на всички около теб какво ти харесва. Ако те е грижа за околната среда, тогава био-кейсовете са твоят избор.

Какво да правиш със стария си пластмасов или силиконов кейс

Какво да правиш със стария си пластмасов или силиконов кейс?

Както стана ясно, основната част от кейсовете за мобилни устройства се произвеждат от пластмаса или силикон, които не се разграждат естествено и представляват опасност за природата. Ние, от Fonax.bg, се стремим да подкрепим опазването на околната среда, затова създадохме програма за рециклиране на старите кейсове. 

Можеш да донесеш калъфа си във всеки наш обект, а ние ще ти дадем 1 лв. отстъпка при покупката на нов от нас. Целта на тази инициатива е да се даде втори шанс на излишните или ненужни кейсове, като се преработят и използват повторно. Това е и причината да ти предлагаме продукти, които са в съответствие с екологичните стандарти, като например Bioio кейсовете и зарядните кабели. Те се отличават със своята екологична насоченост, използвайки биоразградими материали и намалявайки общото количество пластмаса. 

Безспорно новият ти кейс ще преобрази телефона ти и ще ти носи страхотно настроение всеки път щом го погледнеш. Не забравяй обаче, да постъпиш отговорно със стария си кейс. Твоето участие е от значение, и с твоя принос можем заедно да направим света по-добро и по-екологично място. Предай за рециклиране старите си силиконови кейсове или тези от пластмаса, нека заедно да направим разликата за бъдещите поколения. 

Ако тази статия ти беше полезна и интересна, не забравяй да разгледаш блога ни, където ще намериш още информация и съвети, свързани с технологиите и аксесоарите за твоето мобилно устройство.